La trobada de formació bíblica de l’1 de desembre de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 1 de desembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, començant per les d’avui, que correspon al primer diumenge d’Advent, fins arribar a les del dia de Nadal. Això ens ha permès començar tornant a recordar l’any litúrgic i l’ordenament que es fa de lectures en el temps de l’Advent. En particular remarquem la unitat que tenen totes les lectures que es llegeixen, és a dir, totes estan al servei del temps d’esperança que representa l’Advent. I deixem la presentació concreta de Lluc, l’evangelista, per després del temps de Nadal.

Després d’això comencem amb la lectura de l’evangeli d’avui (Lc 21,25-28.34-36) on es torna a presentar el tema del final de la història. Remarquem l’espernaça: alceu el cap ben alt… Això es correspon a la lectura profètica de Jeremies: “El-Senyor-és-el-nostre-bé”, i al missatge d’amor per estimar encara més de Pau als de Tessalònica.

Després llegim els evangelis del segon i del tercer diumenge que tenen per protagonista Joan el Baptista. el primer (Lc 3,1-6) ens convida a fixar-nos en la historicitat del persontage tan ben remarcada per Lluc. Després l’altre diumenge ens fixem en el seu missatge (Lc 3,10-18) i tot ens porta a valorar molt l’actualitat d’aquest missatge que prepara la vinguda de la salvació a la nostra vida.

Finalment llegim l’escena de la Visitació explicada al quart diumenge (Lc 1,39-45) i ens entretenim amb goig en la figura de Maria i la seva fe. El Nadal ja és aquí.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 29 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.