La reunió del Consell del 9 de juny de 2018

La reunió d’avui és la de final de curs que tradicionalment es fa a Rocaprevera, en dissabte durant tot el matí, cosa que permet poder tractar temes amb més calma.

Es comença com sempre amb la pregària per a la qual es llegiren fragments del capítol 13 de Mateu (Mt 13,33-34.44-52) on hi ha un reguitzell de paràboles de les que es va servir Jesús per explicar el Regne del cel (paràboles del llevat, del tresor amagat, del mercader que buscava perles fines i de la xarxa que aplega tota mena de peixos). I resàrem el Parenostre.

L’acta de la reunió anterior que puntualment tots havíem rebut es va aprovar per unanimitat.

Hi van haver primer informacions diverses i enriquidores:

  • De Càritas, s’informa que hi haurà canvi de President de la Junta de Càritas. També que està previst que el Rebost Solidari tanqui les seves portes a finals del present 2018.
  • De Catequesi s’informa de les reunions de catequesis de les parròquies de la Vall del Ges on es pretén revisar el treball que es fa i examinar el que cal canviar, tenint en compte que les circumstàncies canvien i també canvia la la situació real de les nenes i els nens que s’inscriuen a la catequesi.
  • De la Campanya solidària se’ns recorda que s’està a punt de tancar la 19ena. Campanya Solidària en la que no hi ha hagut tants actes com en les campanyes anteriors. També s’insisteix en la conveniència de què hi hagi relleu de persones en la Junta del Torelló Solidari.
  • De Rocaprevera s’informa que la Comissió treballa molt bé i de manera molt
    eficaç. Pel que pertoca a l’economia s’informa de què ja s’han saldat els préstecs i per tant creixerà els capital. Se’ns recorda que Rocaprevera ha estat destinatari d’alguns llegats en testament (no pas de caire econòmic) i que cal inventariar el que s’ha rebut i qui sap si fer-ne una exposició permanent situada a la cripta del santuari.
  • Es fa esment de les diverses celebracions de caire extraordinari que hi ha hagut des de l’última reunió del Consell de Pastoral: Festa de Montserrat i Concert de Sant Jordi, Coral Cervià a la Parròquia de Sant Feliu, Eucaristia a Rocaprevera amb motiu de Sant Isidre, Benedicció de Roses amb motiu de Santa Rita, Missa a Rocaprevera amb el Casal de la Gent Gran, Missa Rociera.
  • Se’ns informa que s’ha comprat un projector molt útil i de qualitat i també un micro amb altaveu. Aquestes adquisicions estan al servei de les parròquies i ja s’ha demostrat la seva utilitat (Assemblea, Concert d’orgue).

Es fa una valoració exhaustiva de l’Assemblea Interparroquial celebrada el passat dia 12 de maig: preparació, dia i hora de la celebració (dissabte al matí), nombre d’assistents, manera com es va fer (es valora com a molt positiu el fet que qui volgués, pogués parlar) …
Es considera que el que importa és la feina que ara ens cal fer.

Se’ns recorda que som “LLEVAT DINS LA PASTA” com es va dir a l’assmeblea. I aquesta frase pot servir de lema pastoral d’aquest pròxim curs.
Cal tenir present que:
el llevat necesita Formaicó
el llevat neix i creix en la celebraicó
el llevat s’expressa en caritat
el llevat és testimoni
el llevat és servei

essent així,
el llevatens afecta personalment i comunitàriament.

Cal preguntar-nos:
actualment, com arribar a la gent?
com ens acostem a la gent?
com manifestar que creiem en el jovent? com donar-los-hi pas?

Per tot això i per molt més: confiança en l’Esperit.

Després es passa a temes de l’economia parroquial:

  • S’ha parlat llargament del complex món dels comptes. S’ha entregat l’estat de comptes a tots i a cada un dels membres del Consell tot explicant detingudament totes i cada una de les partides.

Fidels a la puntualitat, a dos quarts d’una ens acomiadem després de fixar la data del pròxim dia.

El Consell es reunirà novament el proper dilluns, dia 3 de setembre, a les 9 del vespre, als locals de la rectoria de Sant Feliu.