La reunió del Consell del 7 de novembre de 2016

Sala reunions Sant Feliu 004

La reunió d’avui s’ha escaigut el dia de sant Fortià, copatró de Torelló. Aquesta coincidència motivà que llegíssim el fragment de l’evangeli en què se’ns diu que ens cal morir si de veritat volem donar fruit, tal com passa amb el gra de blat (Jn. 12, 20-26). I resàrem el Parenostre.

L’acta es va aprovar per unanimitat.

Hi van haver informacions diverses:

 • Es va treballant fort en la possibilitat de mantenir obertes les portes de les dues esglésies parroquials i a tenir cura de la sagristia de cada una de les dues parròquies. Ja ha començat a moure’s tant a l’església de Sant Feliu, com a la parròquia de Montserrat.
 • Sobre la Catequesi, ja hi ha les dates de les primeres comunions, ja hi ha les catequistes que faltaven a la darrera reunió, i el curs ja està ben engegat.
 • El sagrament de la Confirmació l’administrarà el Sr. Bisbe el diumenge dia 8 de gener – dia en què celebrem el Baptisme de Jesús- a l’església de la parròquia de Sant Feliu. Ajudant Déu, rebran aquest sagrament quatre joves i un adult. Es comenta que enguany, no s’ha apuntat ningú a la catequesi de Confirmació.
 • L’exposició de Pessebres a la parròquia de Montserrat s’inaugurarà el diumenge dia 18 de desembre un cop acabada la missa de 12.
 •  Es constata l’evidència de què fallen tant els amplificadors com els altaveus. Cal posar-hi solució i el pressupost és un xic elevat. S’acorda de fer-ho i com que a la parròquia de Montserrat es disposa dels diners es farna servir per fer front a les despeses dels equips de so de les dues esglésies; una excel·lent manera per deixar clar que “la comunió de béns” pot esdevenir una realitat.
 •  Camp de futbol del Montserratí. Encara no s’ha resolt el problema que genera aquest espai. Consta que l’ajuntament ha presentat una petició al bisbat però que encara no ha obtingut resposta.
 •  Divuitena Campanya Solidària. Es confirma que la Campanya d’enguany anirà destinada a l’obra en la que s’ha compromès la germana Minto vilar. Aquesta obra pretén oferir ajuda a tot un reguitzell de persones que pateixen les conseqüències de l’alcoholisme; no només de les que el pateixen de manera directa, sinó també d’aquells infants que presenten les deficiències pròpies de qui és fill d’una mare sotraguejada per l’alcohol.
 • Es valora molt positivament la xerrada que l’Àlvar Sánchez, missioner al Sudan del Sud, ens va dedicar el passat dia 11 d’octubre. L’Àlvar va ser un dels beneficiaris directes del treball dut a terme durant la darrera Campanya Solidària. Fragments d’aquesta xerrada es retransmetran per Ràdio Ona el proper dissabte, dia 12, durant l’espai dedicat a les Parròquies.
 • Valoració de l’Aplec de Rocaprevera, un aplec reeixit i profitós.
 • Vetlla de pregària amb la comunitat musulmana. Si fou la Comunitat Musulmana la que ens convidà a la celebració de “Final del Ramadà” és de justícia que ara siguem la Comunitat Cristiana la que els convidem a una de les nostres pregàries. Serà probablement el dia 29 de desembre (dijous), a la Parròquia de Montserrat. Tindrà un caire de Pregària Nadalenca. S’aprofitarà per explicar l’espai característic on ens apleguem els cristians. S’intentarà que siguin ells els que ens expliquin l’espai propi d’una mesquita. Es constata que aquestes trobades interreligioses desvetllen una certa curiositat ens diversos mitjans de comunicació així com també en diferents sectors de la societat..Sobre Advent i Nadal.
 •  Com en anys anteriors, també aquest Nadal s’estamparà i s’entregarà una escaient felicitació nadalenca.
 • La vetlla de pregària que celebrem advent rere advent serà el dijous dia 15 de desembre, a les 9 del vespre a la Parròquia de Montserrat.
 • La celebració penitencial serà el dijous dia 22 de desembre, a les 9 del vespre a la Parròquia de Sant Feliu.
 • La missa familiar conjunta serà els dissabte dia 17 de desembre a l’església de Sant Pere de Torelló.
 • La Missa del gall enguany es celebrarà a la Parròquia de Sant Feliu. S’intentarà que la Missa del dia de Nadal pugui ser retransmesa via internet.Sobre l’assemblea interparroquial:
 •  Cal que continuem posant fil a l’agulla per anar configurant la trobada. Es tracta de “passar balanç”, adonar-nos d’on passem i preguntar-nos quina comunitat volem.Per respondre de manera compromesa a aitals qüestions resultarà molt profitosa la visió que ens poden oferir els diversos grups que es mouen a redós de les parròquies.I tot seguit hi ha una colla d’informacions de Càritas.

  Ja no s’és a temps a més coses i es clou la reunió.

El Consell es reunirà novament el proper dilluns, dia 9 de gener, a les 9 del vespre, als locals de la rectoria de Sant Feliu.