Trobada amb la Comunitat musulmana del 27 de desembre de 2018

dialeg-comunitat-musulmanaEl passat dia 1 de juny, la comunitat musulmana va fer una invitació a participar i a intervenir en l’iftar, la festa de trencament del dejuni d’un dia del Ramadà en la seva nova mesquita. Ens vàrem comprometre a invitar-los nosaltres també un dia a casa nostra. Ja ho havíem fet altres vegades.

Ara, en ocasió del Nadal, ho hem fet. Hem convidat la comunitat musulmana de Torelló a venir a l’església de la parròquia de Montserrat el dijous, dia 27 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre. Després del toc de campanes i de la crida a la pregària, nosaltres farem una estona de pregària, hi haurà una breu taula rodona amb l’imam, unes nadales, per acabar amb una visita als pessebres i una torronada. És trobada oberta a tothom i ha de servir per anar-nos coneixent millor.

És la tercera vegada que des de les parròquies portem a terme una iniciativa del que s’acostuma a anomenar com a “diàleg interreligiós”. Aquest és el cartell que ho anunciava.


Doncs un grup força nombrós de persones, tant de la comunitat musulmana com de la cristiana vàrem participar d’aquesta experiència que ha resultat ser entranyable, per la pregària cristiana que vàrem fer, per l’escolta atenta de les paraules que ens va adreçar en la taula rodona el nou imam de la comunitat musulmana Torelló, Abdeddaem, per la cantada de nadales a càrrec del cor de la parròquia, i per la visita als pessebres, sense oblidar l’explicació dels llibres sagrats que s’hi va poder fer. I es va acabar fent una típica torronada.

Aquest és el text de la pregària que s’hi va fer en format pdf.

ComunitatMusulmana2018-01

I aquest és el text en imatge de la intervenció resumida de l’imam.

I de tot plegat en deixem testimoni gràfic també ben ordenat.