La reunió del Consell del 20 d’octubre de 2014

Lema 2014-15 01Com és costum entre nosaltres, la reunió del Consell va començar amb una breu pregària en la qual es va llegir la perícopa sencera del text de l’evangeli de Mateu en la qual surt el lema pastoral d’enguany.

Després vàrem aprovar l’acta anterior, la del dia 8 de setembre. I vàrem fer la llista dels absents que s’havien excusat.

Passem tot seguit, d’acord amb l’ordre del dia, a repassar unes quantes novetats que hi ha hagut des del darrer Consell:

 • Comencem fent una revisió de l’Aplec de Rocaprevera. La valoració global ha estat positiva, amb coses a millorar. Hi continua havent el problema dels pabordes.
 • Repassem la informació referent a la Catequesis. Hi ha 20 infants a primer a Sant Feliu i 21 a segon curs. I a Montserrat n’hi ha 6 a primer i 4 a segon. No hi ha cap inscrit a cursos de confirmació. Tot això comporta reflexions que l’equip de catequistes mira d’anar fent.
 • Mn. Rafel Portús continua estant  malalt. Ens hem reunit amb la comunitat de germanes dels Sagrats Cors i hem acordat que  es mantindrà la capella del col·legi tal com està, tot i que es traurà la Reserva del Santíssim del Sagrari. S’hi podrà celebrar si cal per qüestions d’escola. En canvi es mantindrà en la capella de la seva residència on s’hi celebrarà en privat de tant en tant per a fer-ne la renovació.
 • Càritas explica que ha començat un programa de medicina social, i valora moltíssim la jornada de formació que hi va haver a Girona a primers de mes.
 • Es fa saber que hi ha d’haver canvi d’arxiprest.
 • Hi ha també canvi en la formació de catequistes que passarà a ser sobre els sagraments al llarg d’aquest curs.
 • Es recorda la celebració de les Confirmacions el 10 de gener de 2015 a les 7 de la tarda a Montserrat.
 • Es reparteixen exemplars del Pla Diocesà de pastoral 21014-15 i es comenta breument.
 • Es valora el programa de Ràdio Ona i es deixa en mans de l’equip el com incloure-hi un comentari d’un fragment de l’Evangeli.
 • A més es convidarà la comunitat islàmica a fer una tertúl·lia en el pròxim programa.
 • També se’ls convidarà a quelcom entorn de Nadal, per retornar la seva invitació.
 • S’activarà el taller de cartells per a les esglésies.
 • Es parla del reconeixement a l’organista.
 • Aquesta setmana hi ha reunió per activar les obres pendents a Montserrat (rellotge, campanar…)

Després es parla llargament de la Celebració del Nadal. Es  continuarà fent la celebració comunitària del sagrament de la Penitència i la vetlla de pregària. Es mirarà de poder fer la retransmissió de la missa del dia de Nadal via internet.

I després de força debat s’acorda que només se celebrarà una missa del Gall i que es farà alternativament a cada parròquia Aquest any es començarà per Sant Feliu. I allà mateix s’hi farà la celebració de la penitència i la pregària. I l’any vinent a Montserrat. Es mirarà que els cors es posin d’acord.

L’equip de la pastoral de la salut començarà a preparar la celebració comunitària del sagrament de la Unció dels Malalts.

Acordem la data de la propera reunió per al dia 12 de gener a les 9 del vespre, a la Rectoria de Sant Feliu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.