La reunió del Consell del 4 d’abril de 2016

Com és costum entre nosaltres, la reunió del Consell va començar amb una breu pregària. El text bíblic va ser Jn 20,1-10, on hi ha el relat de l’aparició de Jesús a Maria Magdalena amb la pregunta d’aquesta dient “no sabem on l’han posat”; està molt en continuïtat amb el nostre lema que pregunta on és el germà.. Seguidament recitàrem el Parenostre.

Es va aprovar l’acta de la reunió anterior. I es va passar revista a les absències excusades.

Seguidament es passà a fer la revisió de les activitats i informacions des del darrer Consell (11.01.2016)

  • La Campanya Solidària, amb els tres actes celebrats des de l’última reunió: Gospel al Cirvianum, Play Bac al Casal i Concert de la Coral Lloriana de Sant Vicenç i Clau de Sol de Ferreries a l’església de Rocaprevera. La presentació de la Campanya i l’acte previst a la biblioteca del Centre.
  • La Catequesi. Sobretot la missa familiar del passat dissabte, dia 2 d’abril.
  • El Cinema al Casal. amb un grup de persones es faran càrrec de l’equipament de la sala i de l’arranjament de la megafonia. El contracte serà gratuït, però no generarà cap despesa que vagi a càrrec de la Parròquia de Sant Feliu. Es tracta d’un tipus de cine no comercial, amb aires de cine-fòrum. Queda palès el bon desig de què es tracti d’una experiència que “tant de bo arrelés”.
  • Rocaprevera (Pabordes). S’ha consolidat el nombre de Pabordes que es fa càrrec de l’organització de l’Aplec. La mort de la Margarita, ermitana de Rocaprevera, ha deixat lliure el pis on ella residia.
  • No han estat col•locats encara els vitralls a l’església de Sant Feliu. Hi ha problema de coloms al campanar de la parròquia de Montserrat. I se’n capturen des del campanar de Sant Feliu. Pel que fa al Camp de Futbol del Monserratí, es comenta que el bisbat encara no ha dit res i que, per tant, no hi ha cap mena de novetat.

I passem a fer la revisió del cicle de Quaresma-Pasqua:

  • Es fa la valoració dels cursets, de l’edició del programa, dels articles al Diàleg i les predicacions, la celebració penitencial, l’Hora santa, les agonies, els via crucis, la Vetlla pasqual, i les caramelles, així com la missa transmesa per internet. 

Acabem parlant de Ràdio Ona i les parròquies, que parlarà de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, de Càritas ja que degut a què Creu Roja s’ha apartat del Rebost Solidari, ara li pertocarà fer-se càrrec de l’administració.

S’haurà d’estudiar si cal convocar una nova assemblea, ja que ja s’ha acomplert el 5è aniversari de l’anterior. També s’haurà de proposar un nou lema pensant en el nou curs. Donada la manca de capellans s’hauria de decidir si cal fer un nou organigrama de celebracions referents a Setmana Santa i també pensar en com donar un nou enfoc a algunes activitats que trontollen: caramelles, exposició de pessebres…

Acordem la data de la propera reunió per al dia 4 de juny a 2/4 de 10 del matí (fins a 2/4 d’1), a la Sala de reunions de Rocaprevera.