La reunió del Consell del 8 de setembre de 2014

Com és costum entre nosaltres, la reunió del Consell va començar amb una breu pregària en la qual es va llegir el text de l’evangeli d’avui, festa del Naixement de la Verge Maria, les Marededéus trobades, Mt 1,18-23; vàrem recordar i encomanar a Déu unes quantes persones que ens han deixat i que havien tingut col·laboracions importants a les nostres parròquies, com Conxita Pou, Perpètua Travé, Vicenç Bori, Eudald Vila, Maria Vidal… i finalment de la germana Isabel Blázquez, carmelita vedruna qui, des de la comunitat de Cals Avis, havia estat fins i tot secretària del nostre Consell.

Després vàrem aprovar l’acta anterior, la del dissabte dia 7 de juny.

Passem tot seguit, d’acord amb l’ordre del dia, a repassar unes quantes novetats que hi ha hagut des del darrer Consell:

  • Un llamp va afectar el campanar de la parròquia de Montserrat, i va provocar que es fes malbé el mecanisme de les campanes. Fet el peritatge, l’assegurança promet 1.500,00 € per a reparar-ho. Això ens porta a decidir que hem de dur a terme totes les obres pendents.
  • Sobre les obres que hem hagut de fer a l’església de Sant Feliu, es fa saber que l’assegurança ja ha pagat 9,200,00 €, cosa que ha permès pagar ja totalitat del que ha costat. Però cal deixar constància que, sense necessitat de demanar res, hi ha hagut tres donatius anònims de 1.000,00 € cadascun i un de 500,00 €, que cal agrair molt sincerament.
  • Hi va haver el pelegrinatge a Lurdes amb una bona participació de les nostres parròquies.
  • Es fa saber també que, degut a la malaltia de mn. Rafel Portús, es va deixar de celebrar a la capella dels Sagrats Cors. ara, un cop acabat l’estiu, es parlarà amb la comunitat de germanes per acabar de decidir que aquesta situació és ja definitiva.
  • S’han  signat nous contractes al Casal de Sant Feliu.
  • S’informa, també de la participació en la festa del trencament del dejuni d’un dia del Ramadà, concretament l’11 de juliol. La comunitat musulmana hi havia tornat a convidar expressament el rector i a força altra gent de les parròquies, sobretot els que treballen a Càritas. Es va fer una reflexió sobre l’experiència religiosa. Ha tingut repercussió a la premsa. Acordem que els convidarem, probablement a un programa de ràdio i a quelcom entorn de les festes de Nadal.
  • El dia de la Festa Major es va retransmetre la Missa per internet, gràcies a Osonastream. Ho valorem molt positivament.
  • D’acord amb el que va decidir el Consell hi haurà una celebració comunitària de la Penitència el proper dijous 12 de setembre a Rocaprevera com a un acte de preparació a la festa de la Mare de Déu.
  • Aquest mes de setembre ja h haurà programa a Radio Ona. Es dedicarà a l’Aplec de Rocaprevera.

Després de tot això, com sempre a les reunions de començament de curs, hem de decidir el lema que orienti la pastoral del curs 2014-2015. Després de valorar totes les propostes, tenint present el moment en què estem, es decideix tornar a fer servir una frase evangèlica.

“I vosaltres, ¿qui dieu que sóc jo” (Mt 16,15)

Correspon a la pregunta que Jesús adreça als deixebles quan ha preguntat per la seva identitat i ells han respost dient el que deien els altres. Ens sembla fins i tot que això quadrarà amb el Pla Diocxesà de Pastoral que amb el títol general “L’alegria d’evangelitzar” es presentarà el diumenge 14 de setembre a la catedral.

Després tenim tota la informació de l’Aplec de Rocaprevera d’aquest any. Felicitem pel llibret-programa que s’ha editat.

Repassem també els actes a tenir en compte durant aquest nou curs, d’una manera especial la Unció dels Malats comunitària que hem de celebrar per Pasqua, i els horaris de la Missa del gall, que decidirem a la propera reunió.

Acordem la data de la propera reunió per al dia 20 d’octubre a les 9 del vespre, a la Rectoria de Sant Feliu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.