La trobada de formació bíblica del 8 d’octubre de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 8 d’octubre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi teníem les lectures dels quatre pròxims diumenges, com sempre, i que avui corresponien amb normalitat als diumenges del 28 al 31 de durant l’any, i les de la festa de Tots Sants.

Comencem detingudament per les lectures del diumenge d’avui, el 28. I comencem pel text de l’evangeli (Lc 17,11-19). És la guarició dels 10 leprosos, continuada pel fet que només un -samarità- torna a donar glòria a Déu (eucaristia). La nostra reflexió es torna ben viva amb un diàleg força apassionat i tot, al qual s’afegeix el fet que llegim l’escena de la guarició per Eliseu, l’home de Déu, de Naham de Síria. El diàleg és molt profitós.

La segona lectura de Pau a Timoteu ens ajuda a situar-nos en la centralitat del missatge cristià, la resurrecció de Jesús i en el nucli de la mateixa vida de Pau per la qual ara està encadenat, però destaquem que les presons no poden pas encadenar la Paraula de Déu.

Després passem a llegir i comentar els evangelis dels diumenges següents, el tema de la pregària a partir del jutge injust i la vídua insistent (Lc 18,1-8). L’escena preciosa del fariseu i el publicà al temple, posats davant de Déu (Lc 18,9-14) i l’escena corprenedora de Zaqueu, el cobrador d’impostos convertit per obra i gràcia de Jesús, amb tota la seva casa.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió. Acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 5 de novembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.