Xerrada de l’Àlvar Sánchez, SJ. “Ens visiten des de Maban…”

Va ser el dimarts, dia 11 d’octubre de 2016, a les 8 del vespre, al Casal de Sant Feliu. Ho havíem titulat: “Ens visiten des de Maban…”

Era així! Va ser per la labor de dos jesuïtes joves que estan treballant a Maban, al Sudan del Sud, per qui vàrem fer la Campanya Solidària del curs passat. Com que ara l’Àlvar Sánchez –un d’ells dos- estava uns dies –pocs- a casa nostra li vàrem demanar si podia venir a parlar i a poder mantenir amb ell una taula rodona. I de veritat que  valia la pena.unnamed

És el de l’esquerra de la foto. El de la dreta, el Pau Vidal, va ser per aquí per descans després d’una malaltia, i va venir a Torelló, però era en ple mes d’agost, quan no era pas possible fer cap trobada. Diguem que, si de cada Campanya que hem fet ens agrada la constància de veure què s’ha fet amb els diners que havíem enviat, en aquesta xerrada ens ha quedat ben palès quin és el treball que estan fent i quin és el fruit del producte de la nostra campanya.

D’una manera extraordinàriament ordenada i amb una gran claredat, l’Àlvar amb el suport de les projeccions que anava fent, va explicar la situació de Maban i del Sudan del Sud, el problema dels refugiats a nivell mundial i la seva situació, el treball que hi està fent en el camp de refugiats el Serveix dels Jesuïtes pels Refugiats, com la seva dedicació és a l’educació enmig d’un context marcat per la guerra, pels desplaçaments fins i tot interns, pels nens soldats, com fan l’acompanyament també pastoral en bona col·laboració amb l’església local, i com vetllen pels més necessitats víctimes del conflicte amb discapacitats i problemes de creixement greus… I com tot això allà la gent ho viu des de la màxima pobresa però amb una alegria immensa que brolla del fons del cor.

El diàleg final va ser franc i intens i va ajudar a reforçar les coses que havia estat comunicant magistralment.

Tot plegat ens referma en la necessitat imperiosa de continuar fent les nostres Campanyes.

De tot plegat en deixem testimoni gràfic:

img_20161011_200921 p1100351 p1100357 p1100365 p1100368 p1100373 p1100380 p1100384 p1100385 p1100388

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Campanya Solidària i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.