La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 11 de desembre de 2015

208086_pEl divendres, dia 11 de desembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual. Estem fent un treball de formació sobre els sagraments i ens servim del llibret de la col·lecció Emaús, el n, 86, de Jaume Fontbona i que porta el títol de Els set sagraments. Tot amb tot, no fem el mètode d’anar seguint fil per randa el text del llibret, sinó que de manera lliure ho anem comentant, això sí, pel mateix ordre.

Avui comencem a tractar els sagraments de guarició. Insistim en el fet que el que guareixen és la iniciació cristiana ferida pel pecat o posada en perill per la malaltia. Per això hi són.

I comencem el tractament del sagrament de la penitència. Ho fem adonant-nos primer de tot que el que separa i diferencia l’Antic del Nou Testament és que Jesús porta la certesa del perdó de part de Déu, mentre que a l’Antic Testament mai no saben si Déu els ha perdonat o no. Quan Jesús dóna el perdó des de Déu, ho ratifica amb el miracle com en el cas del paralític. Aquest perdó és sempre el perdó rebut en el Baptisme. I Jesús va morir perquè s’havia fet igual a Déu en donar el perdó que només Déu pot donar.

I en lògica amb això, la persona humana feta a la imatge i semblança de Déu i ara conscient que Déu és aquest Pare de la paràbola del fil pròdig, també ha de perdonar.

Ens entretenim molt en la lectura de diversos fragments del capítol 18 de l’evangeli de Mateix i també en el fragment del capítol 16 que parla del l’anomenat poder de les claus, que també veiem en el capítol 20 de Joan. I en fragment de Pau als cristians de Corint.

I aprenem que durant els sis primers segles cristians, només hi ha un perdó pel pecat greu -homicidi, adulteri, apostasia-, comès després del Baptisme. Aquesta penitència canònica és un segon baptisme. Però encara no en veiem textos. Arribem fins a aquí.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 15 de gener, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.