Mn. Joan Raurell Farràs

La solidaritat és sacrificada i gratificant

Repassant el número 2.478 del Diàleg, el darrer del meu pas per Torelló, veig que s’hi diu que ja s’està a mig camí de la Campanya de Torelló amb “El Alto”. Aquesta campanya es féu per iniciativa d’un grup de familiars i amics del P. Jaume Bartrolí, jesuïta i fill de Torelló, que veieren l’oportunitat de col·laborar amb ell en la construcció d’un centre cultural en la ciutat de “El Alto”, prop de la Paz (Bolívia), d’un milió d’habitants. A Torelló es celebrava el 75  aniversari de la construcció de l’actual Santuari de Rocaprevera i a la iniciativa d’aquest grup de familiars i amics, s’hi afegiren la Comissió Parroquial de Rocaprevera i el Consell Pastoral. Era l’any 1999.

Sant Pau a la primera carta als cristians de Tessalònica els diu que dóna gràcies a Déu pel seu amor incansable. Sabem que l’amor és el distintiu del cristià i que tota comunitat cristiana ha d’estar oberta als altres. La Mare de Déu de Rocaprevera deu estar complaguda de veure que en l’efemèride del 75è aniversari de la construcció del seu Santuari, els seus devots torellonencs, es comprometessin en una obra social d’aquesta envergadura. En aquest moment de crisi i retallades no sé com està la campanya, però per les notícies que tinc fins ara, no s’ha pas interromput. I els missioners i missioneres, fills i filles de Torelló, en deuen estar ben agraïts. Els diferents i variats projectes que s’han dut a terme en aquests dotze anys, han permès que Torelló participés (i espero que continuï participant) en el desenvolupament dels pobles.

Joan Raurell Farràs

Joan Raurell

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Diàleg 3.000 i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.