Concert Solidari instrumental, a favor de Càritas, del 12 de gener de 2020

Un any més, i ja en van onze, l’església de Montserrat es va omplir a vessar en el Concert Solidari de música clàssica a favor de Càritas Interparroquial que van oferir La JOVic i el cor Noctes el passat 12 de gener.

Van obrir el concert els vint músics que formen la JOVic, que van oferir la Simfonia Concertante en Mi bemoll M de Wolfgang Amadeus Mozart, dirigits en aquesta ocasió per Xavier Tudela, i amb Alba Compte, com a violí solista, i Jofre Bardolet, com a viola solista.

A continuació, el cor Noctes, integrat per tretze músics cantaires formats a l’escola coral del Palau de la Música i a l’ESMUC, i dirigits per Maria Mauri, van fer el seu concert d’estrena. Van interpretar vuit nadales, bé, entre elles també hi havia l’Ave Maria de Jacques Arcadelt, que ens van parlar de la joia de Nadal i d’autors com Jean Mouton, Tomás Luis de la Victoria, Francis Pulenc, Francisco Guerrero o Michael Praetorius.

El concert va acabar el tema Fum de joia congelat, que van interpretar junts, l’orquestra i el cor. Un popurrí de tres nadales encadenades que en Jofre Bardolet va composar expressament pel concert de l’any passat i que té un final molt torellonenc.

Aquest era el programa de mà del concert, amb el nom de tots els participants, tots de manera totalment desinteressada, i amb el programa que van executar.

Des de Càritas interparroquial van agrair a en Jofre i la Maria, impulsors del concert, i també a la trentena de músics que hi van col.laborar, i a tots els que durant aquests onze anys perquè  “han volgut fer dels seus coneixements musicals una expressió de la seva solidaritat. Onze anys de solidaritat musical que pels volts de Nadal ens recorda la situació de vulnerabilitat de tantes i tantes persones, sovint ben properes”. El problema de l’habitatge i el de la feina pagada com cal, són dos dels problemes socials en què l’entitat treballa i que es van  posar de relleu.

També es va fer un agraïment a l’Arnau Solà que, com cada any, va dissenyar la portada del programa.

La col·laboració dels assistents anava destinada a Càritas interparroquial i va pujar a un total  1.212 euros.

En deixem testimoni gràfic.  

Aquesta entrada s'ha publicat en Càritas Interparroquial i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.