La trobada de formació bíblica del 16 de novembre de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 16 de novembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures del diumenge d’avui, el 33, les de la solemnitat de Crist Rei, la del Primer diumenge d’Advent i les de la Immaculada Concepció, que enguany és diumenge.

Com sempre comencem pel mateix diumenge d’avui i passem molta estona amb el comentari que ens suscita el text de l’evangeli (Lc 21,5-19), aquelles paraules de Jesús parlant de que el temple serà destruït com ho serà tota la creació. Ens dona per a fer molt comentaris, també a partir de la primera lectura, les previsions fetes per Malaquies. Tot plegat un cant a la confiança. I ens aturem,també en el text paulí, tan clar: qui no vulgui treballar que no mengi (2Te 3,7-12).

Després passem a les del diumenge següent que correspon a la solemnitat de Crist Rei que tanca el cicle litúrgic. El text de l’evangeli, les paraules de Jesús a la creu (Lc 23,35-43) ens susciten les respostes de Jesús al temptador allà al desert, i una definició preciosa de la seva vida: ell salvava els altres. Fem una mira ràpida ja a la primera lectura per veure la diferència amb la reialesa de David i a la segona, per entretenir-nos en el càntic de la carta als Colossencs, amb l’expressió de que Jesús és la icona, la imatge del Déu invisible.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 14 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.