La trobada de formació bíblica del 19 d’octubre de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 19 d’octubre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. La primera trobada del curs. Teníem al davant fotocopiades les lectures des del diumenge d’avui, el 29, fins al 32, i entremig, les de la solemnitat de Tots Sants.

Com sempre comencem pel mateix diumenge d’avui i passem molta estona amb el comentari que ens suscita el text de l’evangeli (Lc 18,1-8), aquella paràbola sorprenent de la viuda insistent davant del jutge injust. Quants comentaris no suscita aquesta paràbola, i els anem reconduint a allò que volia Jesús en explicar-la, el valor de la pregària continuada i insistent. Després ens mirem la lectura de l’Èxode amb l’episodi un xic ingenu de la victòria sobre els amalequites (Ex 17,8-13). I ens entretenim en el text, molt bonic, de la carta de Pau al deixeble estimat, Timoteu, (2Tm 3,14-4,2), a la valoració que fa la Paraula de Déu i del paper que ha de tenir en la vida de les comunitats i les persones.

Després passem pel mateix ordre al diumenge següent i el text d’evangeli (Lc 18,9-14) ens presenta aquells dos que pujaren al temple a pregar, el fariseu i el publicà. Hi fem tota una colla de consideracions sobretot de cara a veure com es poden repetir avui aquestes actituds. També després repassem la saviesa de la primera lectura (Sir 35,12-14.16-18) que mostra ben bé com es va preparant l’ambient per al moment de la vinguda del missatge de Jesús, i ens entretenim de nou en el final de la carta a Timoteu, final també dels escrits de Pau (2Tm 4,6-8.16-18). És el moment entranyable de “desfer les amarres i deixar el port”.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 16 de novembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.