La trobada de formació bíblica del 22 de juny de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 22 de juny vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures del diumenge d’avui, que és Corpus, i les dels diumenges 13 al 15 del cicle C.

Com sempre comencem pel mateix diumenge d’avui, festa del Corpus. I ens entretenim molt en el text de l’evangeli (Lc 9,11b-17), la multiplicació dels pans. Ho situem en la novetat del llenguatge i de l’actitud de Jesús, que sempre és acollidora i que presenta una nova manera de fer i de ser que inaugura el Regne de Déu. Això és el que farà en l’Eucaristia i és el que ens reuneix als cristians i ens ha de distingir.

La mirada després a la lectura del Gènesi (Gn 14,18-20) amb la figura de  Melquisedec ens acaba de situar en els precedents de l’Eucaristia a l’Antic Testament i la lectura de la primera carta als de Corint (1Co 11,23-26), on Pau els ha de recordar la tradició ens fa veure el valor del memorial, que representa el tornar a fer present i no només recorsar els esdeveniments passats.

Després ens mirem l’evangeli del diumenge 13 on recuperem la lectura contínua de l’evangeli de Lluc (Lc 9,51-62) i trobem quatre actituds davant el seguiment de Jesús. I ens mirem a fons el text del llibre dels Reis on ens explica com Elies escull Eliseu per a fer de profeta (1Re 19,16b.19-21).

Som a temps encara a mirar-nos ràpidament l’evangeli del diumenge 14, amb la missió dels setanta-dos (Lc 10,1-12.17-29), i ens ajuda a tornar a veure l’actitud del seguiment de Jesús amb la missió que ell confia.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 20 de juliol, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.