Ha mort el Dr. Rafael Portús i Arimany, prevere

Ha mort mossèn Rafel Portús i Arimany, prevere

Al cel sia!

Repetim la mateixa frase del salm que per voluntat seva va quedar gravada en el recordatori:

«En Vós, Senyor, m’emparo, que mai no quedi confós» (Salm 31,2)

Expressa perfectament bé qui era, com entenia la vida, com la fe el va forjar perquè li va donar aquesta profunda i radical confiança.

I el va fer prevere de soca-rel. Ho vivia amb passió, ho transmetia amb fermesa.

Per això va deixar petjada. No deixava indiferent. La seva acció ministerial es feia sentir.

I va arribar al culte i a la pregària a les catedrals, primer la de la Seu d’Urgell, com a canonge, càrrec que va guanyar per oposició, i després a la catedral de Sant Pere de Vic, on hi va fer també de canonge penitencier.

I en el bisbat de Vic, el seu, va ser membre del Tribunal Diocesà, perquè havia fet la llicenciatura en dret i hi estava molt ben preparat.

La seva dedicació, però, va ser a la docència. Els seus estudis de llicenciatura i de doctorat en teologia, a Comillas i a Roma, el van portar a donar classe en molts centres, evidentment, de religió, però també de filosofia, de llatí… I molta gent el recorda amb emoció. Hi van aprendre molt!

I el recorden molt les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Torelló de les quals va ser capellà -amb l’escola- durant molts anys, fins que va passar a residir, jubilat, a Cals Avis.

Per tot plegat en transcrivim l’esquela oficial del Bisbat, i volem que serveixi per a un profund agraïment:

Donem-ne gràcies a Déu!

La celebració de les exèquies presidides pel senyor bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova i Casanova, va tenir lloc el dijous, dia 9 de maig a Sant Feliu de Torrelló, i per voluntat del senyor bisbe hi van ressonar les mateixes lectures del dia. El testimoni del diaca Felip (Ac 8,26-40) acompanyant el funcionari etíop que llegia l’Escriptura i es preguntava «com ho he d’entendre, si ningú no m’orienta?», i rebia el mestratge de Felip, i poc després el baptisme, i l’evangeli de Joan (Jn 6,44-51) amb les dues afirmacions de Jesús dient «els qui vénen a mi j0 els ressuscitaré el darrer dia», i parlant de l’Eucaristia, «qui menja aquest pa viurà per sempre», semblaven expresses per a acompanyar la seva vida i la nostra pregària en posar-lo en mans de Déu.

Aquesta és l’esquela, amb la seva biografia.

Esquela Mn. Rafael Portús (1)

I aquest el recordatori.

Recordatori

Aquest és el text d’agraïment i de record que es va llegir al final de la celebració de part de la família.

EN LA MORT DE MOSSÈN PORTÚS

Aquesta entrada s'ha publicat en Bisbat de Vic, Parròquia de Montserrat, Parròquia de Sant Feliu, Rocaprevera i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ha mort el Dr. Rafael Portús i Arimany, prevere

  1. Albert ha dit:

    Moltes gràcies Mossèn Joan per dedicar-li aquestes paraules en memòria seva. El trobarem molt a faltar. ACS.
    Albert Portús.

Els comentaris estan tancats.