Ha mort el Dr. Rafael Portús i Arimany, prevere

Ha mort mossèn Rafel Portús i Arimany, prevere

Al cel sia!

Repetim la mateixa frase del salm que per voluntat seva va quedar gravada en el recordatori:

«En Vós, Senyor, m’emparo, que mai no quedi confós» (Salm 31,2)

Expressa perfectament bé qui era, com entenia la vida, com la fe el va forjar perquè li va donar aquesta profunda i radical confiança.

I el va fer prevere de soca-rel. Ho vivia amb passió, ho transmetia amb fermesa.

Per això va deixar petjada. No deixava indiferent. La seva acció ministerial es feia sentir.

I va arribar al culte i a la pregària a les catedrals, primer la de la Seu d’Urgell, com a canonge, càrrec que va guanyar per oposició, i després a la catedral de Sant Pere de Vic, on hi va fer també de canonge penitencier.

I en el bisbat de Vic, el seu, va ser membre del Tribunal Diocesà, perquè havia fet la llicenciatura en dret i hi estava molt ben preparat.

La seva dedicació, però, va ser a la docència. Els seus estudis de llicenciatura i de doctorat en teologia, a Comillas i a Roma, el van portar a donar classe en molts centres, evidentment, de religió, però també de filosofia, de llatí… I molta gent el recorda amb emoció. Hi van aprendre molt!

I el recorden molt les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Torelló de les quals va ser capellà -amb l’escola- durant molts anys, fins que va passar a residir, jubilat, a Cals Avis.

Per tot plegat en transcrivim l’esquela oficial del Bisbat, i volem que serveixi per a un profund agraïment:

Donem-ne gràcies a Déu!

La celebració de les exèquies presidides pel senyor bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova i Casanova, va tenir lloc el dijous, dia 9 de maig a Sant Feliu de Torrelló, i per voluntat del senyor bisbe hi van ressonar les mateixes lectures del dia. El testimoni del diaca Felip (Ac 8,26-40) acompanyant el funcionari etíop que llegia l’Escriptura i es preguntava «com ho he d’entendre, si ningú no m’orienta?», i rebia el mestratge de Felip, i poc després el baptisme, i l’evangeli de Joan (Jn 6,44-51) amb les dues afirmacions de Jesús dient «els qui vénen a mi j0 els ressuscitaré el darrer dia», i parlant de l’Eucaristia, «qui menja aquest pa viurà per sempre», semblaven expresses per a acompanyar la seva vida i la nostra pregària en posar-lo en mans de Déu.

Aquesta és l’esquela, amb la seva biografia.

Esquela Mn. Rafael Portús (1)

I aquest el recordatori.

Recordatori

Aquest és el text d’agraïment i de record que es va llegir al final de la celebració de part de la família.

EN LA MORT DE MOSSÈN PORTÚS

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Bisbat de Vic, Parròquia de Montserrat, Parròquia de Sant Feliu, Rocaprevera i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ha mort el Dr. Rafael Portús i Arimany, prevere

  1. Albert ha dit:

    Moltes gràcies Mossèn Joan per dedicar-li aquestes paraules en memòria seva. El trobarem molt a faltar. ACS.
    Albert Portús.

Els comentaris estan tancats.