La trobada de formació bíblica del 27 d’abril de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 27 d’abril, festa de la Mare de Déu de Montserrat, vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures del segon fins al cinquè diumenge de Pasqua, és a dir, només faltaran les de l’Ascensió i la Pentecosta per a completar el temps pasqual.

Tal com acostumem a fer i conscients que només en podrem veure una petita part, comencem pel mateix diumenge en què estem, després de fer, però una mica de presentació de com funcionen litúrgicament les lectures d’aquest temps. Així veiem que els evangelis sempre són de Joan, que la primera lectura sempre és dels Fets dels Apòstols i la segona de l’Apocalipsi, i que no guarden relació entre les tres de cada diumenge, sinó que segueixen el seu curs.

Llegim l’evangeli del segon diumenge, que cada any és el mateix: l’aparició de Jesús sense Tomàs i amb ell al cap de vuit dies. Els comentaris van molt en la direcció de la professió de fer que fa l’apòstol i de què vol dir creure sense veure. Ens mirem després el text dels Actes on destaquem l’ombra de Pere que guaria perquè era provocada pel sol, que sempre és Jesús ressuscitat. I l’Apocalipsi ens permet tornar a veure que la revelació es produeix el dia del Senyor ja constituït.

Després ens mirem les tres lectures del diumenge tercer, i ens dóna molt de si el comentari de la darrera aparició de Jesús explicada a Joan, en què els apòstols són al llac de Tiberíades pescant i Jesús de bon matí els convida a un àpat. Perquè durant la nit no han pescat res, i no pesquen fins que tiren la xarxa a l’altra banda de la barca, a la banda de tots els pobles.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 25 de  maig, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.