La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 5 d’abril de 2019

El divendres, dia 5 d’abril, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Es tractava, és clar, de continuar fent la introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Hem continuat llegint el text de la Tradició Apostòlica d’Hipòlit. Avui, acabant el text, hem vist les recomanacions que fa de les hores de pregària, que comencen per a ser per a tota la comunitat tot i que acabaran per ser una característica del monaquisme. I un petit apunt sobre el signe de la creu ens porta a acabar de llegir aquest text tan bonic.

Després fem una explicació llarga sobre com es passa de l’església perseguida dels primers temps a l’església imperial, per obra i gràcia de Constantí, l’emperador que com a gran geni polític dóna llibertat de culte a l’església catòlica. A més, encomanarà a l’església de ser la xarxa assistencial de l’imperi perquè la que es constituïa fins ara és ben corrupta.

Tot això exigeix que l’església tingui una organització que sigui ben paral·lela a la de l’imperi, cosa, per altra banda, no gens difícil ja que més o menys ja estava organitzada així.

És en aquest context que canvia el model cristià i es passa del màrtir, al monjo. Això ens porta a fer una presentació del fenomen del monaquisme per arribar a presentar la Vida de Sant Antoni escrita per sant Atanasi d’Alexandria. I en comencem a llegir un petit fragment.

Aquest és el text que anirem llegint.enriquidor i interessant. Ho continuarem encara.

Antoni

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 10 de maig, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

ATENCIÓ! La trobada s’ha hagut d’ajornar per al dia 17 de maig, a la mateixa hora!

Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.