La trobada de formació bíblica del 23 de febrer de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 23 de febrer vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, cosa que vol dir que hi teníem les dels diumenges 7 i 8 de durant l’any i el primer i segon diumenge de Quaresma.

Tal com acostumem a fer comencem pel mateix diumenge en què estem, després de fer un comentari sobre les peculiaritats del calendari d’aquest any que fa que la Quaresma comenci molt enllà i ens permeti sentir uns evangelis que normalment no sentim. El text és la continuació de les Benaurances (Lc 6,27-38) i es presta a fer molts comentaris sobre cadascuna de les afirmacions que s’hi fan, cercant l’objectiu de ser “compassius com ho és el vostre Pare”. La primera lectura (1Sa 26,2.7-9.2-13.22-23) ens fa adonar que David està actuant d’una manera que no ho feia ningú, és a dir, des del perdó enlloc de la venjança i sembla ben bé una invitació a convertir en normal allò que no ho és.

Després, tot i que també llegim sant Pau, passem el diumenge vuitè (Lc 6,39-45) on passem al llenguatge de paràboles que fa servir Jesús: els dos cecs, l’estella i la biga a l’ull, l’arbre i el fruit -la primera lectura també hi incideix (Sir 27,4-7)- per acabar com no podia ser  d’altra manera centrant-ho tot en el cor de la persona humana.

I som a temps a llegir l’evangeli del primer diumenge de Quaresma, l’escena sempre corprenedora de les temptacions de Jesús (Lc 4,1-13).

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 23 de març, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.