La trobada de formació bíblica del 29 de desembre de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 29 de desembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-,cosa que vol dir que ens permetien veure tot el cicle de Nadal-Epifania i el pas als diumenges de durant l’any.

Hem començant per les d’avui, festa de la Sagrada Família. L’escena evangèlica de Jesús perdut al Temple (Lc 2,41-52) dóna molt de sí per a comentar-hi detalls, des dels geogràfics, fins als personals i la seva relació amb Joan i el Temple, passant pels teològics amb el tercer dia. La primera lectura, del naixement de Samuel (1Sa 1,20-22.24-28) i el lliurament al temple de Siló ens acaba de situar.

Després ens mirem l’evangeli del dia de Santa Maria i contemplem la Mare de Déu (Lc 2,16-21) com guarda en el cor i medita trot el que passa i ressaltem el compliment del que havia dit l’àngel sobre el nom. I no podem deixar de mirar la benedicció de Cap d’Any de la primera lectura (Nm 6,22-27)

L’evangeli de l’Epifania (Mt 2,1-12) ens permet copsar el missatge d’universalitat que conté de la manifestació de Déu a tothom, i contemplar-ho amb les altres dues escenes epifàniques:; el Baptisme i Canà. I som a temps a mirar-nos la primera i prou.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 26 de gener, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.