La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 21 de setembre de 2018

El divendres, dia 21 de setembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Continuem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Havíem fet en la darrera sessió del curs passat una introducció a Tertul·lià, al model d’apologètica occidental, llatina, i l’havíem començat a presentar com el primer autor en aquesta llengua creador de llenguatge des d’una perspectiva molt jurídica, legal. Havíem vist ja com era la població del nord d’Àfrica, com hi arriba l’evangeli, quines versions de la Bíblia tenien, com és que arriben a ser perseguits, els anhels que tenien de ser com Roma, però de separar-se’n i diferenciar-se’n.

Avui refresquem tot això, i anem llegint els textos que hem seleccionat de Tertul·lià, el de l’Apologètic on ens parla de la seva pròpia conversió, el que ens explica que per fer teologia cal seguir la regla de la fe que és la que dóna la seguretat de la veritat apostòlica, veiem la seva visió jurídica del Baptisme, i la manera que té d’entendre la penitència, sempre des d’una exigència, radicalitat i exageració ben peculiars, que fan que acabi fins i tot fora de l’Església pel seu rigorisme. Encara ens falten textos per comentar i algun comentari més.

Tornem a repartir el full amb els textos de referència de Tertul·lià. És aquest text:

Tertul·lià Textos Breu 01

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 19 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Equip de catequistes, Formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.