Ha mort mossèn Jacint Anglada i Jordà

Mossèn Jacint Anglada i Jordà, va morir a Vic, el dia 10 de setembre del 2018, a noranta anys d’edat i seixanta-sis de ministeri de prevere.

Havia nascut a Manlleu el dia 11 de juny de 1928 i va rebre l’orde del presbiterat el 31 de maig de 1952. Havia de vicari a Avinyó i a Vic (1953).

Consiliari de la JOC, i de la GOAC, la pastoral obrera va ser una de les seves prioritats.

De l’any 1958 fins l’agost de 1965 fou missioner al bisbat argentí de Nueve de Julio. De retorn va ser regent de Santa Maria d’Aiguafreda (1965).

I tot seguit (1968) va venir destinat, també com a arxiprest, a Sant Feliu de Torellóf fins que el maig de 1979 va passar a ser Vicari Episcopal de Pastoral i el 1984, Vicari Episcopal de Pastoral de la Zona Nord.

El seu pas per Torelló va deixar petjada profunda, tant en l’aspecte material (el Casal es deu a la seva empenta i va estar als inicis, també, de Cals Avis), com en el pastoral. Ell va portar la renovació del concili Vaticà II tant en la litúrgia com en la manera de dur a terme tota la pastoral i la seva organització, sabent repartir responsabilitats.

També va estar a Sant Vicenç de Malla i Sant Esteve de Múnter.

El setembre de 1989 va ser nomenat rector de Santa Maria de Manlleu i al cap de poc de Nostra Senyora de Gràcia d’aquesta mateixa ciutat. El juliol de l’any 2006 es va jubilar canònicament i passà a residir a la Casa Sacerdotal de Vic.

La missa exequial es va celebrar a Santa Maria de Manlleu el dia 12 de setembre. Encomanem-lo a Déu perquè li recompensi amb escreix tot el bé que ha fet.

Al cel sia!

Aquesta entrada s'ha publicat en Bisbat de Vic, Parròquia de Montserrat, Parròquia de Sant Feliu, Rocaprevera i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.