La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 6 de juliol de 2018

El divendres, dia 6  de juliol, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Després de fer un breu resum de les apologies per enllaçar amb el dia passat, repartim i llegim el text de la Carta a Diognet, que dóna molt de si perquè és un text preciós que situa molt bé el paper de l’església en el món: «En un mot: el que és l’ànima en el cos, això són en el món els cristians», diu de manera molt clara. I això deu ser per ahir, per avui i per sempre.

Fem després una introducció a Tertul·lià, el model d’apologètica occidental, llatina, i el primer autor en aquesta llengua. Per això és tan important, perquè crea llenguatge. Mirem, però abans, com era la població del nord d’Àfrica, com hi arriba l’evangeli, quines versions de la Bíblia tenien, com és que arriben a ser perseguits, els anhels que tenien de ser com Roma, però de separar-se’n i diferenciar-se’n. No som a temps a comenta encar al seva teologia, ni a llegir encara cap dels textos que repartim.

Aquest és el text:

Tertul·lià Textos Breu 01

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 21 de setembre, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Equip de catequistes, Formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.