La trobada de formació bíblica del 16 de juny de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 16 de juny vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, començant per les d’avui, el diumenge 11 fins al 14. Però diumenge vinent, dia 24 de juny, és la solemnitat del Naixement de Sant Joan i la celebració substitueix el diumenge. No som gaire gent però la sessió ha resultat molt fructuosa.

Comencem amb la lectura de l’evangeli d’avui (Mc 4,26-34) i ens entretenim sobretot en el què són les paràboles i com les fa servir Jesús. El seu llenguatge ha de ser contínuament aprofundit per a trobar el sentit que va donant al Regne de Déu. El tema de les llavors i en general totes aquestes imatges tan arrelades a la terra hi conviden molt. El contrast el dóna la primera lectura quan parla del cedre frondós al quan s’ajoquen els ocells, els altres pobles (Ez 17,22-24).

També llegim i presentem una mica la segona carta als cristians de Corint (2Co 5,6-10) per veure les imatges que fa servir Pau per a parlar de la resurrecció.

Després llegim l’evangeli del dia de sant Joan (Lc 1,57-66.80) i recordem bé el context. Això permet descobrir coses entorn del significat del nom d’una persona, en concret el de Joan que expressa que Déu ha tingut misericòrdia.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 14 de juliol, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.