La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 8 de juny de 2018

El divendres, dia 8  de juny, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Després de que en la sessió del mes passat haguéssim llegit l’acta o passió dels màrtirs Fructuós, bisbe, i els seus diaques Auguri i Eulogi, avui ens hem endinsat en les apologies que omplen el segle II, veient la diferència entre la grega, oriental, que se centra més en mostrar la raonabilitat de la fe davant les persecucions, i la llatina, occidental, més jurídica i legal, que mostra com no es poden acceptar aquestes lleis que permeten que es mati gent sense haver comès cap crim. En tots dos casos s’escriuen obres que tendeixen a convèncer també a qui les llegeix.

Avui som a temps a llegir detingudament els capítols 65-67 de la Primera Apologia de Justí, de qui en fem una presentació i després veiem tot el que diu de la celebració de l’Eucaristia. Aquest és el text.

Justí

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 6 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Equip de catequistes, Formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.