Concert d’orgue a l’església de Sant Feliu, a favor de la 19ª Campanya Solidària

Fou a la tarda del diumenge, dia 20 de maig del 2018, Pasqua de Pentecosta, a l’església de Sant Feliu. La proposta era d’un to molt especial. Mestre i deixeble a l’orgue, Modest Moreno i Arol García, de Ripoll i de Torelló. Però la clau és que en la primera part l’Arol García feia el primer concert públic: tot un esdeveniment. Vàrem tenir le privilegi de poder-ne gaudir. Un goig.

De moment, però, aquest era el cartell que ho anunciava que va servir de portada del programa del concert.

El mestre, el Modest Moreno, ha fet una nota d’agraïment, que ens ha de servir per a fer aquesta crònica. Aquí la teniu en pdf, però en reproduim uns fragments.

Agraïment arran d_un concert a Torelló

Hi diu:

“I, en aquest punt, manifestament expresso que les interpretacions de l’Arol em van arribar al cor. Per bé que estava al seu costat, per a ajudar­-lo en els registres i passar les pàgines de les peces, vaig escoltar -no pas sentir- algunes de les seves versions amb els ulls tancats. Em poden ben creure que les interpretacions que va fer, el romanç d’Antonio de Cabezón «Para quién crié yo cabellos», el «Pas VII» del montserratí P. Narcís Casanoves, el coral de Johann Sebastian Bach «Wer nur den lieben Gott lasst walten». BWV 691, la «Sonata per organo» de Vincenzo Bellini, i la meva petita «En la flaire de la rosa taronja i verda» -dedicada al torellonenc Marc Rifà i Castillo- em van deixar els ulls humitejats i el cor amarat d’agraïment. I és que l’Arol, alumne d’orgue del Conservatori Professional de Música de Vic, ja està, i del tot, tocat per la Música.”

Moltes gràcies al Modest Moreno per tot el que ha fet i per l’excel·lent concert que tot seguit ell ens va oferir, fent “sonar” l’orgue de l’eslgésia de Sant Feliu. Allà ho havíem preparat de manera que es pogués veure com tocaven els organistes, en una pantalla situada al presbiteri.

I tot plegat va deixar almenys 187,00 € per als fons de la Campanya.

De tot, en deixem testimoni gràfic.

Aquesta entrada s'ha publicat en Campanya Solidària i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.