La trobada de formació bíblica del 17 de febrer de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 17 de febrer vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims tres diumenges i que en aquest cas volia dir els tres primers diumenges de la Quaresma. Aquesta vegada, per qüesitons de calendari “només” tres, peruqè ens tornarem a trobar d’aquí a tres setmanes.

Fem una primera introducció a l’estructura de lectures de la Quaresma i a la seva motivació històrica d’acompanyament dels catecúmens que han de ser batejats per Pasqua. Aleshores els fidels renovaran també el Baptisme.

El primer missatge és el de la temptació, a partir de les temptacions de Jesús, aquest any en la versió, sempre breu, de Marc (1,12-15). Això ens permet fer molts comentaris al tema general de la temptació en la vida, i en la vida cristiana en particular. Després ens mirem, a partir de la lectura del Gènesi (Gn 9,8-15), el tema de l’aliança de Déu amb la humanitat. I això ens porta a fer una petita sessió sobre els orígens i els relats explicats en els primers capítols del Gènesi. La segona lectura, de Pere, dóna el to baptismal a tot el conjunt.

Després ens mirem el segon diumenge, el de la transfiguració (Mc 9,2-10). Posant-lo al costat de la primera lectura (Gn 22,1-2,9a,10-13,15-18) perquè tots representen el pujar a la muntanya, parlem molt del tema del sacrifici, i del canvi de perspectiva que això representa. Tot porta a la contemplació de Déu.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 10 de març, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.