La trobada de formació bíblica del 20 de gener de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 20 de gener vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges i que en aquest cas volia dir els quatre diumenges que falten per a començar la Quaresma, és a dir, del 3 al 6 del cicle B.

Per a les lectures d’avui, diumenge 3, comencem com fem gairebé sempre per la lectura de l’evangeli (Mc 1,14-20). La reflexió sobre l’enllaç amb Joan Baptista i amb el text del diumenge passat de l’evangeli de Joan ens dóna molt de si per a poder comprendre com devia ser el començament de la seva predicació, i ens ajuda, també a situar bé la crida als primers deixebles que trobem després i que, lluny de tenir cap component màgic o misteriós com podria semblar representa la crida a començar la conversió i la predicació del Regne a tothom. fins avui. El complement de la lectura de Jonàs ens fa comprendre també el pas nou que representa Jesús.

Com que acordem de no entrar pas en les segones lectures paulines, passem a l’evangeli del diumenge 4, Mc 1,21-28. L’autoritat de Jesús amb el contrast que ens dóna la lectura del Deuteronomi, el què vol dir la possessió i els esperits malignes, el fet de la identitat de Jesús que saben reconèixer, el que feien en la sinagoga…, són coses que surten en el diàleg molt enriquidor.

Som a temps encara a comentar l’escena de la guarició de la sogra de Pere, Mc 1,29-39, del diumenge 5, que ens permeten veure com entén la persona humana: aquella que està dreta i que serveix!

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 17 de febrer, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.