La trobada de formació bíblica del 30 de desembre de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 30 de desembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxim diumenges i festes. això volia dir, la festa de la Sagrada Família, la de Santa maria per Cap d’any, la de l’Epifania, la del Baptisme del Senyor i la del segon diumenge de durant l’any.

En les lectures d’avui, de la Sagrada Família, destaquem que hi tenim posades les lectures pròpies d’aquest cicle, que van sortir més tard i que per tant no són en els leccionaris, llevat de l’evangeli. Comencem per aquest text on hi tenim la presentació de l’infant Jesús al temple (Lc 2,22-20) i ens enriquim amb el perquè es feia això de la presentació, la superació que representa dels sacrificis humans que trobarem després a les altres lectures amb Abraham i el sacrifci d’Isaac, els ancians que fan present tota la resta d’Israel, les expressions mesurades i boniques que Lluc posa en escena, la normalitat que tot això representa. Després fem lectura del personatge d’Abraham tant a partir del Gènesi com de la carta als Hebreus.

Passem tot seguit a les lectures de la festa de Santa Maria, amb l’escena de la continuació de la de la nit de Nadal amb ‘adoració dels pastors. El seu testimoni, i el fet de la circumcisió i del nom de Jesús. Després valorem tot això a la llum de la carta als Gàlates. I ens parem a contemplar la preciosa benedicció de cap d’any del llibre dels Nombres que tenim a la primera lectura amb tots el tema de la mirada.

I som a temps a llegir encara l’escena de l’adoració dels mags (Mt 2,1-12), ara de Mateu, amb tot el simbolisme d’universalitat que comporta.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 20 de gener, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.