La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 29 de desembre de 2017

El divendres, dia 29 de desembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Aquest és el text dels fragments seleccionats de la segona obra de la qual estem fent lectura, la Primera carta de Climent de Roma a l’Església de Corint, coneguda com la Prima Clementis:

Climent

Primer de tot situem la carta. Està escrita en el moment de la persecució de Domicià, del 96 al 98, al mateix temps que l’Apocalipsi.

Reflecteix un problema greu que té la comunitat de Corint i que els porta a demanar consell a la comunitat de Roma. El problema és que els “joves” de la comunitat volen deposar els ancians per qüestions que n’hi diríem litúrgiques. En la resposta cal anar a buscar que ha dit Jesús i si no ha dit res, què hi diu l’Antic Testament perquè respon al mateix i únic autor. Això comporta una sacerdotalització ja del minsiteri ordenat que s’està configurant.

Però després hi ha l’anomenat argument de tradició que analitza la missió que Jesús ha rebut de Déu, i els apòstols de Jesús i aquests han deixat els bisbes i diaques en cada comunitat. I aquests han anat passant la tradició ininterrompudament, de manera que allò que fan és apostòlic i respon, per tant, al mateix Crist. Sempre a partir del nucli central de la missió de l’església centrat en la Paraula, el Sagrament i la Caritat.

En fem lectura de tot ordenadament i profitosament.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 2 de febrer, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.