La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 22 de setembre de 2017

El divendres, dia 22 de setembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Vàrem decidir que durant aquest curs faríem una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de textos. I així hem començat.

Primer per començar a concretar coses: qui són els Pares de l’Església? Aquests autors dels inicis de la història de l’Església que sortosament es veuen obligats a pensar-ho tot, perquè no poden pas copiar-ho d’enlloc ni de ningú. Això dura fins als segles VII o VIII.

Aleshores de tot aquest temps parlem de la literatura cristiana antiga. I ens mirem bibliografia.

Després repassem coses, com el conèixer com escrivien, com es transmetien les obres, com han arribat fins a nosaltres, amb quines edicions.

I després de tot, l’important és començar a fer l’exercici de llegir-ne els textos. I ho fem amb la Didajé, i en llegim tot el capítol primer on trobem coses força semblants a l’evangeli de Mateu. Aquest és le text sencer, que continuarem llegint:

Didakhé01

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 20 d’octubre, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.