Ha mort Mons. Josep Casanova i Martorell

Ha mort Mons. Josep Casanova i Martorell

Al cel sia!

Feia poc més d’un any que, debilitat de salut, residia a la Casa Sacerdotal a Vic. Ens ha deixat el dia 21 de setembre de 2017, als vuitanta-set anys d’edat.

Al final d’aquesta entrada reproduïm l’esquela que ha fet pública el Bisbat de Vic. Allà hi trobareu les dades de la seva biografia.

Ara, aquí, volem deixar constància especialment de la seva estada a Torelló on va tornar a residir quan el 1996 es va jubilar.

Quants serveis va fer entre nosaltres. Quantes predicacions i catequesis fetes amb una passió ben característica.

Com recordem el fet que ell entre nosaltres celebrava en ritu llatí, però que traspuava el seu amor per la celebració en ritu bizantí.

I sabem com es desvivia per les comunitats ucraïneses catòliques moltes de les quals van ser fundació seva. I l’estimaven com un veritable patriarca. I les estimava entranyablement.

Quin bon conversador era! I amb profunditat. Vivia amb passió les qüestions teològiques que es plantejava constantment. I vivia al mateix temps l’encarnació, l’arrelament a la terra fos on fos.

Com estimava la música, i l’òpera! Com gaudia en les celebracions ben cantades!

Com li agradava viatjar, viure i residir en altres llocs, enmig d’altres cultures i impregnar-se’n. I amb altres comunitats, monàstiques, religioses.

Quantes llengües parlava?

Vivia envoltat d’icones, amb un gust extraordinari: totes li parlaven del misteri de Déu i el portaven a una vida sempre transcendent.

Perquè és de casa nostra, per la seva vida, pels seus serveis ministerials a les nostres comunitats parroquials, a vegades en situacions prou difícils, pel testimoni de la seva vida, de la seva fe, de la seva esperança, del seu amor…, senzillament,

Donem-ne gràcies a Déu!

La celebració de les exèquies del dissabte, dia 23 de setembre a Sant Feliu de Torrelló, expressa tots aquests sentiments. I totes les altres celebracions en què el tindrem present.

Aquesta és l’esquela, amb la seva biografia.

Esquela Mons. Casanova

I aquest el recordatori.

Aquest és el text de l’homilia que va predicar mossèn Pere Oliva i March, vicari episcopal, que va presidir les exèquies.

Homilia Josep Casanova Exèquies

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Bisbat de Vic, Parròquia de Montserrat, Parròquia de Sant Feliu, Rocaprevera i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ha mort Mons. Josep Casanova i Martorell

  1. Mariya ha dit:

    Que descanse en Paz. Ha sido un grand señor, padre y abuelo para los ucranianos y sus hijos. Fundador de nuestra iglesia greco-catolica en Barcelona. Querido padre Josep! Le recordaremos para siempre.

Els comentaris estan tancats.