La trobada de formació bíblica de l’11 de febrer de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 11 de febrer vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.
El mes de gener no hi havia hagut trobada per circumstàncies de salut.  Ara ja es poden reprendre amb normalitat gràcies a Déu. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels tres diumenge que falten per començar la Quaresma i el primer diumenge d’aquest temps fort.

Ens centrem en la lectura de l’evangeli d’avui, diumenge sisè, i ressaltem el fet que estem llegint el sermó de la muntanya cosa que no sempre ho podem fer sencer. Avui un fragment molt llarg (Mt 5,17-37) en el qual Jesús va fent servir aquell ensenyament seu dient, “ja sabeu que els antics els van dir”, doncs “jo us dic”, amb tota la força que té aquesta expressió. Aleshores repassem i ens entretenim molt en les afirmacions sobre el no mataràs, o sobre l’adulteri i sobre el fet de la veritat. Com a complement llegim també la primera lectura (Sir 15,15-20) de la saviesa d’Israel, on es veu clar el valor de la voluntat i, per tant, de la llibertat.

Després repassem el diumenge següent fent el mateix esquema, començant per l’envangeli (Mt 5,38-48) que n’és continuació, i reprenent la primera lectura (Lv 19,1-2.17-18) on surt el principi que recull Jesús: “sigueu sants, perquè jo, el Senyor, el vostre Déu, sóc sant.”

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 11 de març, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.