La trobada de formació bíblica del 16 de juliol de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 16 de juliol vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi teníem les lectures dels quatre pròxims diumenges, com sempre, avui corresponien amb normalitat als diumenges del 16 al 19 de durant l’any.

Comencem detingudament per les lectures del diumenge d’avui, el 16. I comencem pel text de l’evangeli (Lc 10,38-42) l’escena tan coneguda de Jesús a casa de Marta i Maria. I ens surten molt i molts comentaris que afecten la vida cristiana, feta de vida activa i de pregària, la vida de les comunitats i de la mateixa Església; el que vol dir l’acolliment, el perquè Maria ha escollit la part millor, el com fer-ho per tal que hi puguin ser equilibradament les dues dimensions, la de Marta i la de Maria. La lectura de la primera lectura, l’escena d’Abraham acollint el Senyor en els tres visitants a l’alzina de Mambrè (Gn 18,1-10a) complementa molt bé tots aquests comentaris.

Després passem a l’evangeli del diumenge vinent (Lc 11,1-13). Quants comentaris sobre la pregària de Jesús, sobre el Parenostre, sobre les seves parts, sobre les altres condicions que Jesús hi posa. I el Parenostre és el distintiu dels cristians. La primera lectura també és del Gènesi (18,20-.32) amb aquella pregària aparentment ingènua d’Abraham demanant la salvació de Sodoma i Gomorra, salvació que finalment no es produeix.

Hem decidit no llegir les segons lectures, per no trencar la continuïtat dels comentaris.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió. I som a temps a celebrar la Mare de Déu del Carme. Acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 10 de setembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.