La trobada de formació bíblica del 9 d’abril de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 9 d’abril vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi tenim un les lectures dels diumenges 3 al 6 del temps pasqual. I comencem pel textr de l’evangeli -com fem sempre- del diumenge tercer, el d’avui: Jn 21,1-19. És la tercera aparició de Jesús explicada a l’evangeli de Joan. Quants comentaris ens surten; hi dediquem molta estona:

  • Tot torna a passar a Galilea, on havia començat l’evangeli. Els deixebles han tornar a la vida normal. Són 7, signe de la prediació a la nova gent, no jueva.
  • Però no pesquen res, és de nit, es fatiguen.
  • És Jesús qui els alimenta: el pa de l’Eucaristia.
  • La confessió de fe: És el Senyor! És baptismal.
  • Els 153 peixos, el número 17 en triangle.
  • Les tres vegades que se li diu a Pere que l’únic important és estimar. I seguir-lo.

També llegim la primera lectura, dels Actes, destacant que tot es fa “en el nom de Jesús”. A l’Apocalipsi no hi entrem deixant-ho per al grup bíblic amb catequistes.

De l’evangeli del diumenge 4 passem llarga estona recreant-nos en què vol dir re-conèixer, amb imatges prou boniques de la vida que ens fan adonar que fins els infants més petits reconeixen la veu del pare! I també ens mirem la lectura dels Actes veient la manera com Pau i Bernabé duien a terme la predicació.

I valorem del diumenge 5 el manament nou de l’amor. És nou perquè ara ja pot dir que cal estimar com Ell ha estimat, és a dir, amb l’amor de Déu.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 14 de maig, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.