La trobada de formació bíblica del 5 de setembre de 2015

LogoBíblia02El dissabte dia 5 de setembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta. Va se rla primera d’aquest nou curs.

Al davant hi tenim les lectures dels diumenges del 23 al 26 de durant l’any, del cicle B amb l’evangeli de Marc, el d’aquest any.

L’evangeli del diumenge 23, el d’avui, el de la guarició del sord-mut (Mc 7,31-37) permet fer una bona colla de reflexions, sobre la capacitat d’escoltar, i com a segon moment, la de parlar. Permet veure el paral·lel que s’estableix amb el baptisme on també hi ha el ritus de l’efatà. Ens adonem que tot i això passa en l’evangeli en terra de pagans, ben a prop de la terra d’Israel. Ens adonem, també, que Jesús se l’emporta sol, perquè el baptisme sempre reclama intimitat. Veiem encara que és la gent la que ha de demanar a Jesús que li imposi les mans, i com després fa servir la seva veu per a dir que tot ho ha fet bé. I llegint  la primera lectura, la del profeta, veiem com aquests són els signes messiànics que estaven anunciats pels profetes i que la gent esperava. Amb tot això la gent està començant a descobrir la indentitat de Jesús.

I llegim tot seguit el fragment de la carta de sant Jaume i en fem una mica de presentació global, veient-la com a carta catòlica, és a dir, d’aquells textos que el protestantisme refusa. Hi ha a sota tota la discussió de la fe i les obres. Quants comentaris no fem sobre això. Per això llegim també el del diumenge següent.

I després d’això i finalment, llegim l’evangeli del diumenge 24, el de la confessió de fe de Pere a Cesarea de Felip. És un text que ja hem comentat altres vegades. Ens parem en el fet que es confessió de fe baptismal. I ens entretenim en la figura de Pere tan entranyable.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 3 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.