La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 10 de juliol de 2015

208086_pEl divendres, dia 10 de juliol, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual. Estem fent un treball de formació sobre els sagraments i ens servim del llibret de la col·lecció Emaús, el n, 86, de Jaume Fontbona i que porta el títol de Els set sagraments. Tot amb tot, no fem el mètode d’anar seguint fil per randa el text del llibret, sinó que de manera lliure ho anem comentant, això sí, pel mateix ordre.

Tot seguint, doncs, l’ordre i el contingut del llibre de referència, continuem parlant del sagrament de l’Orde que ja havíem començat. I com que havíem fet una bona reflexió sobre la identitat d’aquest sagrament, vàrem anar directament a veure el fragment del llibre dels Actes dels Apòstols, en el capítol sisè quan explica allò que comunament es diu la institució dels diaques.

De fet tot ens porta a veure que aquests diaques el que fan és atendre els creients de llengua grega i més que dedicar-se a la caritat -que és el que deia el text inicialment, els trobem predicant, com Esteve que acaba morint com Jesús, o Felip que el trobem fent catequesi i batejant a l’eunuc etíop.

 

El diàleg, com acostuma a passar molt intens, ens porta a veure els apòstols, els diaques, els preveres en la història i arribant a la situació avui. El diàleg és molt franc i ajuda a situar ben bé què és i què hauria d’anar essent el ministeri ordenat en unes comunitats vives i una eclesiologia de comunió sortida del Vaticà II.

Acordem que el pròxim dia ja començarem a parlar de l’altre sagrament del servei de la comunió, el matrimoni.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 2 d’octubre, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.