La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 12 de juny de 2015

208086_pEl divendres, dia 12 de juny, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual. Estem fent un treball de formació sobre els sagraments i ens servim del llibret de la col·lecció Emaús, el n, 86, de Jaume Fontbona i que porta el títol de Els set sagraments. Tot amb tot, no fem el mètode d’anar seguint fil per randa el text del llibret, sinó que de manera lliure ho anem comentant, això sí, pel mateix ordre.

Tot seguint, doncs, l’ordre i el contingut del llibre de referència, comencem en la sessió d’avui parlant del sagrament de l’Orde.

De fet ens passem tota l’estona parlant d’una qüestió prèvia. I és que aquest sagrament, juntament amb el del Matrimoni, són sagraments al servei de  la comunió. Per això comencem veient que la comunió és el més important de l’Església, que de fet després del concili Vaticà II es defineix com a comunió. És prou diferent entendre el ministeri ordenat des d’una perspectiva eclesiològica basada en l’autoritat i el poder, o fer-ho des d’una eclesiologia de comunió basada totalment en el servei a l’altre. La raó de ser del ministeri en l’Església és, doncs, el d’estar al servei exclusivament de la comunió, perquè és el més delicat que Jesús ens ha deixat. Una sèrie de cites de Jesús, sobretot de l’evangeli de Joan i dels moments finals de la seva vida, ens confirmen aquesta impressió.

Tot plegat ha estat una sessió molt intensa. En la pròxima ja caldrà anar a veure els apòstols, els diaques, què són els preveres i veure-ho començant pel Nou Testament i veure-ho en la història.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 10 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.