La trobada de formació bíblica del 6 de juny de 2015

LogoBíblia02El dissabte dia 6 de  juny vàrem tenir la trobada habitual de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Avui, al davant hi tenim les lectures de la festa de Corpus, de demà, i les dels diumenge 11, 12 i 13 de durant l’any, perquè ara ja anirem seguint amb normalitat el cicle B amb l’evangeli de Marc.

Després de fer una mica de repassada històrica a l’origen de la festa de Corpus i a la nova manera que va tenir de mirar-se l’eucaristia, passem a llegir l’evangeli del sopar narrat per Marc, i destaquem una colla de detalls que van des de la tensió escatològica quan diu allò de “ja no beuré més…”, fins als termes de l’aliança. Ens fixem en la casa on es va realitzar el sopar (podia ser la de Marc?) i el fet de seguir “una gerra d’aigua” (serà signe del baptisme que obre la porta a l’eucaristia?).

Amb això ens mirem la primera lectura per veure com es feien les aliances en temps antic, i veiem la desigualtat de l’aliança que Déu vol fer. I acabem de comentar trots els signes rituals i sacerdotals que té la reflexió de la carta als Hebreus.

El diumenge 11 ens permet tornar a comentar el què i el per què de les paràboles de Jesús sobre el Regne i aprofundir les dues que explica avui. I per entendre-les ens mirem també la primera lectura.

I amb l’evangeli del diumenge 12, la travessia del llac encrespat, porta a comentar la visió de Jesús com aquell que pot tornar a fer una nova creació perquè domina el vent i l’aigua.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 4 de juliol, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.