La trobada de formació bíblica del 21 de setembre de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 21 de setembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. La primera trobada del curs. Teníem al davant fotocopiades les lectures des del diumenge d’avui, el 25, fins al 28.

Com sempre comencem pel mateix diumenge d’avui i passem molta estona amb el comentari que ens suscita el text de l’evangeli (Lc 16,1-13), aquella paràbola sorprenent de l’administrador infidel. Ens entretenim molt en el verset n. 9, amb l’afirmació solemne de Jesús: “I jo us dic: Guanyeu-vos amics a costa de la riquesa enganyosa, perquè quan
desaparegui, trobeu qui us rebi eternament a casa seva”, perquè aquells amics són els pobres a qui hem pogut ajudar i convertir en amics i aleshores seran ells els qui ens obriran per sempre la porta de casa seva, és a dir, del Regne del cel!

La lectura del profeta Amós (Am 8,4-7) no fa més que fer-nos veure que aquesta situació de corrupció i injustícia sembla inherent a la condició humana fins avui. I tot això ens il·lumina en la lectura amable del text de Pau a Timoteu (1Tm 2,1-8) que convida a la professió de fe i a la confiança absoluta en la salvació que només Déu pot donar.

Són els tres mateixos autors els qui omplen les lectures del diumenge vinent, i en fem comentari detingut en continuïtat. L’evangeli (Lc 16,19-31), amb la paràbola del ric sense nom i el probre Llàtzer, amb totes les interpretacions a les quals ha donat lloc per una lectura massa literalista; novament el profeta Amós (Am 6,1a.4-7) amb les seves expressions prou dures contra els opressors: “ara seran els primers en les files dels deportats; així s’acabarà l’orgia dels vividors.” I de nou Pau a Timoteu, amb una expressió molt bonica: “Home de Déu” (1Tm 6,11-16).

Som a temps encara a llegir l’evangeli del diumenge següent (Lc 17,5-10) i a fer comentaris sobre la fe que no es mesura, i sobre aquells servents sense cap mèrit que han fet allò que havien de fer!

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 19 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.