La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 14 de juny de 2019

El divendres, dia 14 de juny, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Es tractava, és clar, de continuar fent la introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Acabem de fer la biografia de sant Ambròs destacant el fet que va saber rodejar-se primer d’un bon pensador, Simplicià, que també serà important en el procés d’Agustí, i que finalment succeirà Ambròs com a bisbe a Milà, i també per un cercle de pensadors, sobretot neoplatònics, que tenia al voltant de la seu episcopal.

La seva predicació podia reflectir el que feien i pensaven els grans pares grecs del moment, els pares anomenats capadocis, sant Basili, sant Gregori de Nissa el seu germà i sant Gregori de Nazianz el seu amic de l’ànima. Això el portava a fer una interpretació dels textos al·legòrica, cosa a la qual els llatins no estaven pas acostumats.

Ens posem a llegir la catequesi quarta de Els Sagraments, que és sobre l’Eucaristia, i en fem lectura detinguda. No és pas senzilla, però diu moltes coses, tan importants com per exemple, el fet de ser el testimoni més antic que tenim de la pregària eucarística I, el cànon romà, que encara avui tenim en el missal per a les celebracions.

Acordem que el pròxim dia ens dedicarem a sant Agustí.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 12 de juliol, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.