Xerrades de Quaresma 2019

Ja fa una colla d’anys que durant la Quaresma duem a terme a les parròquies algun petit curset sobre algun tema o algunes xerrades de reflexió quaresmal, en línia sobretot amb el lema pastoral del curs.

Aquest any han estat dues sessions, al Casal de Sant Feliu. Com sempre el tema va ser suggerit en el Consell Pastoral Interparroquial. Es tractava d’aprofundir, a partit del lema pastoral d’aquest curs, “Llevat dins la pasta (Mt 13,33)”, i com que la frase ve de la paràbola que explica Jesús i va ser decidit en l’assemblea del maig passat, el tema del curset ha estat precisament sobre “les paràboles del Regne”. Es va fer els dissabtes 16 i 30 de març.

Es va començar fent una reflexió llarga sobre què són les paràboles, el perquè les explica Jesús i com cal fer-ho per a interpretar-les. tot de cara a les que més directament volen explica el Regne de déu.

Aquest és el guió sencer que es va repartir:

Torelló17

En el guió ja hi havia un quadre amb la llista i classificació de totes les paràboles explicades per Jesús en els evangelis. És aquest quadre:

Torelló18Després es va passar a fer lectura i reflexió de la conclusió de l’assemblea que justificava el lema i l’elecció de la paràbola de Jesús.

I es va cloure fent nostra una pregària que el bisbe Mario Delpini, de Milà, ha composat per a aquest moment històric que estem vivint. És aquesta, en original italià i versió catalana.

Torelló19

De tot plegat en deixem testimoni gràfic.

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació, Parròquia de Montserrat, Parròquia de Sant Feliu i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.