La trobada de formació bíblica del 23 de març de 2019

LogoBíblia02El dissabte dia 23 de març vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures del tercer fins al cinquè diumenge de Quaresma, del diumenge de Rams, dels dies del Tríduum de Pasqua, és a dir, Dijous, Divendres Sant  Vetlla Pasqual les del dia de Pasqua i les del diumenge segon, perquè així arribàvem a tenir tots els textos fins que ens tornem a trobar.

Tal com acostumem a fer i conscients que només en podrem veure una petita part, comencem pel mateix diumenge en què estem. Llegim l’evangeli amb aquell text sorprenent de Lluc en què se li pregunta a Jesús per uns esdeveniment de mal, tràgics (Lc 13,1-9). Jesús deixa ben clar que no poden ser de cap manera entesos com a càstig de Déu, ni poden insinuar que Déu sigui el portador o el causant del mal. La lliçó de la figuera ensenya que el que cal és la conversió perquè hi hagi fruits de bé en la vida que facin fora el mal.

Això dóna peu a llegir i comentar el text de l’Èxode de la vocació de Moisès (Ex 3,1-8a.10.13-15) i des d’allà ja es veu que Déu és aquell que està a favor del tot de la llibertat de l’home.

Passem tot seguit al text de la paràbola del fil pròdig del diumenge quart (Lc 15,1-3.11-32). Ens hi entretenim molt, amb molts comentaris. No cal pas que els reproduïm.

I enllacem amb el diumenge següent amb el text del perdó a l’adúltera que ens transmet l’evangeli de Joan però que té totes les característiques de Lluc (Jn 8,1-11). Tot ens porta a descobrir que el menys important era la dona i el tema de l’adulteri, tot i que en parlem molt, perquè el més important és que posen una trampa a Jesús, en el recinte del temple, per a cercar una excusa per a apedregar-lo a ell. La lliçó de Jesús és de sempre.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 27 d’abril, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.