La trobada de formació amb l’equip de catequistes de l’11 de gener de 2019

El divendres, dia 11 de gener, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Es tractava, és clar, de continuar fent la introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Avui canviem radicalment de context per passar a llegir una obra molt bonica i curiosa: la Tradició Apostòlica d’Hipòlit. Evidentment comencem situant el context històric de l’església de Roma, de la seva litúrgia, de qui era Hipòlit i de l’obra concreta que ens ocupa. Estem en un llibret manual de litúrgia, cosa sorprenent perquè la celebració cristiana era arcana, secreta i és estrany que Hipòlit, un prevere, ho faci. Sembla que és perquè no estava massa d’acord amb la manera com celebrava el nou bisbe i per això ho escriu. Per a nosaltres és un regal preciós.

Comencem a llegir l’obra i van sortint els temes, la motivació, l’elecció del bisbe, la seva ordenació amb la pregària, la missa amb el text de l’anàfora, la pregària eucarística, la que avui encara usem amb molta freqüència per la seva brevetat i concisió, les benediccions de l’oli, del formatge i les olives, l’ordenació del prevere, del diaca, i després la instituució de les vídues… Una veritable joia que ens continuarà ocupant.

Aquest és el text sencer:

Tradició Hipòlit

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 8 de febrer, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.