La trobada de formació bíblica del 3 de novembre de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 3 de novembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, començant per les d’avui, el diumenge 31, i arribant fins a la festivitat de Crist Rei que tanca l’any litúrgic.

Comencem amb la lectura de l’evangeli d’avui (Mc 12,28b-34) on ens trobem amb la pregunta amable d’un mestre de la Llei a Jesús, com si li fes examen, sobre quin és el primer manament. Ens ajuda molt la lectura que també fem de la primera lectura (Dt 6,2-6) per a veure com en la resposta Jesús contesta amb la pregària que fan el jueus cinc vegades cada dia per recordar que el Senyor és el Déu únic. Quan el fariseu l’aprova Jesús li diu que no és lluny del Regne que està predicant. Això ens permet passar a la pregària de Jesús i veure què representa el fet de dir que Déu és “Pare nostre”. Uns textos molt enriquidors.

Passem tot seguit a l’evangeli del diumenge següent, (Mc 12,38-44) el de Jesús prevenint contra els mestres de la Llei i, allà al temple, fent veure l’actitud de la viuda pobra que tira dues monedes, tot el que tenia, al tresor del temple. Tant sobre els mestres de la llei, com sobre el temple en fem llargues reflexions, veient el perill que tenim de reproduir segons quines actituds avui. I llegim el miracle paradigmàtic d’Elies amb la viuda de Sarepta de Sidó (1Re 17,10-16).

L’evangeli de l’altre diumenge (Mc 13,24-32) és la profecia apocalíptica que fa Jesús i ens fixem en què senzillament el que fa és de manera mot sòbria, vist el gènere apocalíptic, “desfer” el que la creació “havia fet”, i deixar clar que ara el que es veu és el Fill de l’home, aquella figura que ja hem trobat a la primera lectura de Daniel (12,1-3).

Tot això ens porta només a citar que l’evangeli de la festa de Crist Rei és de Joan (i no de Marc) i és el moment en què davant Pilat Jesús es confessa com a rei.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 1 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.