La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 19 d’octubre de 2018

El divendres, dia 19 d’octubre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual. I en aquesta trobada hem estat molts; alguns fins i tot era la primera vegada que hi venien.

Es tractava, és clar, de continuar fent la introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

I les circumstàncies d’avui han fet que pràcticament tornéssim a repetir moltes de les coses que ja havíem fet de Tertul·lià per a poder acabar-lo des d’allà on ho havíem deixat.

Hem repetit, doncs, la introducció a Tertul·lià, al model d’apologètica occidental, llatina, i l’hem començat a presentar com el primer autor en aquesta llengua creador de llenguatge des d’una perspectiva molt jurídica, legal. Hem vist ja com era la població del nord d’Àfrica, com hi arriba l’evangeli, quines versions de la Bíblia tenien, com és que arriben a ser perseguits, els anhels que tenien de ser com Roma, però de separar-se’n i diferenciar-se’n.

Anem llegint els textos que hem seleccionat de Tertul·lià, el de l’Apologètic on ens parla de la seva pròpia conversió, el que ens explica que per fer teologia cal seguir la regla de la fe que és la que dóna la seguretat de la veritat apostòlica, veiem la seva visió jurídica del Baptisme, i la manera que té d’entendre la penitència, sempre des d’una exigència, radicalitat i exageració ben peculiars, que fan que acabi fins i tot fora de l’Església pel seu rigorisme. I acabem de llegir els textos sobre la idolatria i el servei militar. I encara quedaria per fer algun comentari més.

Tornem a repartir el full amb els textos de referència de Tertul·lià. És aquest text:

Tertul·lià Textos Breu 01

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 9 de novembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.