La trobada de formació bíblica del 6 d’octubre de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 6 d’octubre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, començant per les d’avui, el diumenge 27, fins al 30 i les de Tots Sants, solemnitat que celebrarem abans de tornar-nos a trobar.

Comencem amb la lectura de l’evangeli d’avui (Mc 10,2-16) amb la pregunta malintencionada dels fariseus a Jesús sobre el tema del divorci i de la família. Això ens porta a moltes reflexions, més que sobre el tema matrimonial, sobre els fariseus i el principi que Jesús avui els ha enunciat. Cal anar a cercar el principi, la voluntat de Déu que ha de ser ara i sempre i pels segles. De totes maneres, la lectura de la creació de Gènesi, 2, també ens enriqueix molt.

Passem tot seguit a l’evangeli del diumenge següent, (Mc 10,17-30) el del jove ric que no pot seguir Jesús per culpa d’aquesta riquesa tot i cercar sincerament la felicitat en aquesta vida i la salvació eterna. Li manca la saviesa, que diu la primera lectura. Li manca posar-se sincerament davant d’ell mateix i de la seva pròpia vida per descobrir que només Déu la pot salvar.

L’evangeli de l’altre diumenge (Mc 10,35-45) és aquell que recull la petició de Jaume i Joan a Jesús per a tenir el “poder” en el seu Regne. La resposta de Jesús és contundent: entre vosaltres les coses no han de ser així. Com n’hem d’aprendre encara.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 3 de novembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.