La trobada de formació bíblica del 8 de setembre de 2018

LogoBíblia02El dissabte dia 8 de setembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. És la primera del curs. Teníem al davant fotocopiades les lectures dels pròxims quatre diumenges -com sempre-, començant per les d’avui, el diumenge 23 fins al 26.

Comencem amb la lectura de l’evangeli d’avui (Mc 7,31-37) quan Jesús guareix el sord-mut. Ens entretenim en tota la simbologia que hi ha al darrera, de paraula creadora de Déu, d’itinerari baptismal precedit del catecumenal en què cal escoltar; per això cal obrir bé les orelles. El text d’Isaïes ens ajuda a comprendre-ho millor. Després comentem una mica la carta de Jaume que ara llegim en la segona lectura i en veiem els elements que la fan tan catòlica.

Passem a l’evangeli del diumenge següent, també il·luminat per la lectura d’Isaïes. Es tracta de la confessió de fe de Pere (Mt 8,27-35) que en Mac permet veure què vol dir pensar com Déu i no com els homes, i que comença a presentar amb força el tema de la creu de Jesús.

L’evangeli de l’altre diumenge (Mc 9,30-37) ens posa davant el tema del servei perquè els deixebles sospiraven pel poder. Com ens falta encara entendre que Jesús tergiversa molts dels valors a què estem acostumats.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà ja el dissabte, dia 6 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.