La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 13 d’abril de 2018

El divendres, dia 13 d’abril, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Després d’haver vist en la sessió del mes passat el contingut de la teologia d’Ireneu i la seva biografia, i després d’haver explicat el moviment gnòstic que hi ha en el segle II amb tot el que comportava; després d’haver explicat la gran obra d’Ireneu, l’Adversus haereses, avui fem una lectura del text que ja havíem avançat, el de la Demostració de la Predicació Apostòlica, els set primers números on fa el resum del què és el que es proposa d’explicar en aquesta obra, És una mena de catecisme, de compendi o d’explicació sumària, diu ell, de les qüestions fonamentals de la fe, que queden resumides en el credo, la regla de la fe.

Després d’això, ens mirem el context de les persecucions, del perquè l’imperi perseguia el cristianisme, i de com funcionaven les persecucions.

Expliquem el funcionament legal, jurídic que dóna origen a les actes dels màrtirs, o les passions perquè s’hi explica coses que són cristianes, ja que la comunitat les vol tenir per a poder-les llegir en les celebracions litúrgiques i compartir-les també amb les altres comunitats. Quan en l’explcació sobretot del martiri, comencen a explicar-hi coses molt fantàstiques, ho anomenem llegendes.

Repartim el text de l’acta o passió dels màrtirs Fructuós, bisbe, i els seus diaques Auguri i Eulogi que va tenir lloc a Tarragona, el 21 de gener del 259. I en comencem a fer la lectura. Arribem a fer tot el primer punt.

Aquest és el text de l’acta que continuarem llegint i comentant el pròxim dia.

Fructuós

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 11 de maig, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Equip de catequistes, Formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.