La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 2 de febrer de 2018

El divendres, dia 2 de febrer, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Aquest és el text que ens ocupa avui, el de la Carta d’Ignasi d’Antioquia als cristians de Roma:

Ignasi Roma

Primer de tot situem la carta. I per a fer-ho fem una presentació de l’autor, el bisbe de Síria, i dels motius pels quals ha estat detingut, donat que hi ha problemes per dir amb certesa que va ser en una persecució. Això ens porta a descobrir que hi havia unes heretgies, sabatistes i docetes, que pot ser que provoquesisn problemes d’ordre públic. Al mateix temps obliguen a què es comenci a “allargar” el credo baptismal per concretar que Jesús era realment Déu fet home, ja que es posava en dubte la seva humanitat. Per això es reforça la idea del naixement i de que patí i fou sepultat.

Ignasi és portat a Roma i des d’Esmirna escriu tres cartes, que van destinades a comunitats que el visiten, i un que va a Roma, i que nosaltres llegim avui. I després des de Troas escriu tres cartes més, una de les quals anava destinada a Policarp, el bisbe d’Esmirna.

Nosaltres fem la lectura de tota la carta als cristians de Roma ordenadament i profitosament. I veiem una teologia del martiri molt profunda, una manera d’entendre la vida cristiana, i el que vol dir el regne del cel, què implica la decisió cristiana i els problemes per a saber quina és la voluntat de Déu. És una carta d’una gran profunditat que ens fa reflexionar, també a nosaltres espiritualment. El pròxim dia encara en parlarem un xic més.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 2 de març, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.